OVER ONS

Vzw Weerwolf werd opgericht in 2016 en maakte in samenwerking met Clavis Books de mini-musicals "Lotta en de Pestvogel", "Lotta en de Slodderkip” en "De Spiekpietjes", gebaseerd op de gelijknamige kinderboekjes. "Lotta en de Slodderkip" won in 2019 de 11e editie van Kindertheaterfestival Spekken! 

Deze voorstellingen zijn uitgespeeld en staan momenteel niet meer op het programma.

In 2022 begonnen we met de muzikale voorleesuurtjes en kwam er een nieuwe voorstelling voor kleuters: Duimelijntje; en in 2023 begon ook Repelsteeltje, onze nieuwe voorstelling aan een tournee!

JOLIJN ANTONISSEN (tekst en regie)

 

Jolijn behaalde de diploma's Meester in Dramatische Kunsten (Koninklijk Conservatorium Brussel) en Master in Management (Universiteit Antwerpen).  Ze werkt als actrice, regisseur en theatermaakster bij meerdere theatergezelschappen. Verder spreekt ze stemmen in voor o.a. Disney, Studio 100, Ketnet en Netflix en toert ze door binnen- en buitenland met meisjeskoor Scala en verschillende theater- en musicalvoorstellingen (o.a. Shakespeare's Othello, Cabaret, Sunset Boulevard, Arne Sierens' Meiskes & Jongens, ...). Tijdens de covidperiode studeerde ze theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Antwerpen. Ze is medeoprichter van cabaretcollectief Les Quatre au Quai en is als docent en gastregisseur verbonden aan het conservatorium van Brussel.
Jolijn schrijft en regisseert de voorstellingen van VZW Weerwolf.


JANIS VERCAEMPST (spel)

 

Janis is van jongs af aan een creatieve duizendpoot: alles over kunst leek haar te interesseren; dus studeerde ze Creatie en Mode in Waregem en Vrije Beeldende Kunsten in Gent. Haar passie voor theater is begonnen  toen ze op 11-jarige leeftijd de hoofdrol mocht vertolken in de kortfilm Badpakje 46. Die won in 2011 de Juryprijs op het filmfestival van Cannes. Na haar middelbare opleiding behaalde Janis de bachelor musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar ze momenteel nog de masteropleiding volgt. Ze speelde de rol van Cynthia in 'Priscilla, Queen Of The Desert' bij het Productiehuis InTeam en is binnenkort te zien in "Als Rozenblaadjes Vallen". 
Bij VZW Weerwolf speelt ze de titelrol in Duimelijntje.


SOPHIE JANSSENS (spel)

 

Sophie Janssens (23) is kersvers afgestudeerd als muzikale actrice aan de opleiding Muziektheater van Codarts hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze het brede palet dat muziektheater is en speelde in diverse producties, van "Parade" tot een bewerking op "Lost Labour’s lost".

In kader van haar stagejaar speelde ze mee in de kerstvoorstellingen ‘Willems kleine kerst’ en ‘Scrooge’ van het Wilminktheater te Enschede, in eigen land was ze te zien in de familievoorstellingen ‘Raptorville’ en ‘Oma jacht’ van het productiehuis De Proefkonijnen.

Ook schreef ze tijdens haar afstudeerjaar haar eigen voorstelling ‘Blijspel der liefde’, die ze in ondersteuning van RADAR verder aan het verfijnen is.

Verder kon je haar ook bewonderen in de musical ‘You Are My Sunshine’ van Deep Bridge, speelt ze volgend seizoen de titelrol in Peter Pan en is ze de nieuwe Keelin in Nachtwacht (Studio 100).

Bij VZW Weerwolf speelt ze mee in Repelsteeltje. MIRA DELBAEN (artistieke medewerking)

 

Mira studeerde aan het Brusselse conservatorium waar ze in 2007 afstudeerde in de richting dramatische kunsten. Na haar opleiding volgde een verscheidenheid aan projecten. Zo begon ze als Minoes in de gelijknamige productie en daarna volgden ook ‘De kriegelmusical’ , ‘Pluk van de petteflet’, ‘De Heksen’ en ‘Jaak en de bonenstaak’. Ze was ook te zien in ‘Piet piraat en het geheim van de verzonken stad’ en ‘Fraulein Julie’. Ze tourde door Vlaanderen en Nederland als “Momone” in Piaf de musical en speelde ‘Marie Duplessis’ in de eigenzinnige musical ‘Songs for the fallen’. Ze speelde in ‘Assisen - De webcammoord’ en nadien ook in de digitale versie ‘Assisen - De badkuipmoord’. Onlangs speelde Mira de rol van Mary Debenham in 'Moord op de Oriënt Express'. Op televisie speelde Mira in ‘Spoed’, ‘De kotmadam’ en ‘Zone stad’ en ze leende haar stem aan de animatiefilms ‘Rango’ en ‘Kung Fu Panda 3’.Ze maakt ook eigen voorstellingen: ‘Geslacht! Of de legende(r) van het broekgeheim’ en vervolgens ook ‘Doedadis’ en is docent en onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 

Bij VZW Weerwolf heeft ze een coachende en adviserende functie en werkt ze mee aan de muzikale voorleesmomentjes.VITA HOOGLANDT (muzikale voorleesmomentjes)

 

Vita Hooglandt studeert momenteel Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze haar vaardigheden in acteren, zingen en makerschap verder ontwikkelt. Onder de naam Vita Livina treedt ze op met haar zelfgeschreven songs en heeft ze onlangs haar eerste EP opgenomen. Ze schrijft persoonlijke, Nederlandstalige muziek, die recht uit haar hart komt. Vita heeft een brede interesse in kunst, zo heeft ze een achtergrond in illustratie, bespeelt ze meerdere instrumenten en heeft ze kunstgeschiedenis gestudeerd voordat ze aan een 7e specialisatiejaar musical aan de Kunsthumaniora in Antwerpen begon. In haar werk combineert ze graag al deze disciplines.

Vita was jarenlang te zien in de interactieve film ‘De Zeereis’ van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, waarin ze de hoofdrol vertolkte.